Üdvözöljük a

Ezermester Vetélkedő | Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Országos rendezvénynaptár

<< 2019 Október >>
KeSzeCsüSzoVa
 123456
78910111213
141516181920
21222324252627
28293031   

Ezermester Vetélkedő

Szerző: Tungli Zsuzsanna| | 2013. november 5.

A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és az Ajkai Borsos Miklós Általános Iskola Technika Munkaközössége Ezermester Vetélkedő címen, az ajkai tankerület általános iskolái részére, technika tantárgyban kiemelkedő teljesítményt nyújtó tanulók részére versenyt szervezett.

A vetélkedőre azoknak a tanulóknak a jelentkezését vártuk, akiknek kiemelkedően jó a kézügyességük, szívesen és ügyesen használják a fa- és fémmegmunkáló kéziszerszámokat, önállóan tudnak tervrajzok és leírások alapján dolgozni, továbbtanulásuknál pedig vélhetően valamilyen szakmát adó iskolát jelölnek majd meg.

 

 

A verseny teljes egészében gyakorlati feladatok megoldásából állt. A versenyre jelentkező csapatok, egy előzetesen elkészítendő feladatot kaptak, egy forgó-emelő darut kellett elkészíteniük, majd a versenyen is egy hasonló jellegű szerkezetet, egy pneumatikus-hidraulikus targoncát készítettek el.

 

A versenyre 2 fős, 7-8. osztályos tanulókból álló csapatok jelentkezhettek. A megmérettetésen végül 18 tanuló, azaz 9 csapat vett részt.

 

A technikatanárokból álló szakmai zsűri értékelte az elkészült modellek működőképességét, küllemét, a részletek és az elkészítés pontosságát. A versenyen szoros végeredmény született, hiszen az összes csapat szintidőn belüli, magas színvonalon összeállított munkát készített.

 

Minden résztvevő összeszerelhető modellt és emléklapot kapott jutalmul, a verseny első három helyezett csapata pedig oklevélben és értékes tárgyjutalomban részesült.

 

Kapcsolódó anyagok: