Üdvözöljük a

Gépipari szakmákkal ismerkedtek | Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Országos rendezvénynaptár

<< 2019 Október >>
KeSzeCsüSzoVa
 123456
78910111213
141516181920
21222324252627
28293031   

Gépipari szakmákkal ismerkedtek

Szerző: Tungli Zsuzsanna | 2014. október 1.

Az idei tanév szeptemberi üzemlátogatásain felső tagozatos tanulók a pétfürdői Nitrogénművek Zrt-hez és a veszprémi T-NC Technika Kft-hez látogattak el, ahol a diákok a gépipari szakmákkal ismerkedhettek meg.

A Nitrogénművek Zrt-nél, Kiss Szilvia hr-s munkatárstól tájékoztatást kaptak a szakmatanulás fontosságáról és a nagyvállalat tevékenységéről, majd a gépészeti üzemcsarnokot körbejárva megnézhették a gyakorlatban is a cég tevékenységét.

 

 

 

Ezután Patkó István műszaki előkészítő segítségével a gépi forgácsoló, Pencz István gépészmérnök közreműködésével pedig a hegesztő szakma gyakorlati tevékenységeit, a szakemberek által használt gépeket, eszközöket láthattak, majd kisebb műveleteket ki is próbálhattak a tanulók.

 

A TN-C Technika Kft-nél Takács András cégvezető szakmai iránymutatásával a tanulók a tervezéstől a kivitelezésig ismerhették meg a modern gépparkkal rendelkező cég tevékenyégét, továbbá a gépi forgácsoló, szerszámkészítő, CNC gépkezelő szakmákhoz szükséges kompetenciákról kaptak tájékoztatást.

 

 

A látogatások során bemutatott szakmák megismerése azért is fontos, mert a Veszprém megyében meghatározott hiány-szakképesítések közé tartoznak, ami azt jelenti, hogy továbbtanulásnál érdemes ezeket a szakmákat választani, hiszen az iskola elvégzése után a jól teljesítő tanulók biztosan fognak munkát találni a régióban.