Üdvözöljük a

III. Ezermester vetélkedő Ajkán | Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Országos rendezvénynaptár

<< 2020 Január >>
KeSzeCsüSzoVa
  12345
6789101112
13141516171819
2021
22
23242526
2728293031  

III. Ezermester vetélkedő Ajkán

2017. január 30.

A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara az Ajkai Borsos Miklós Általános Iskola Technika Munkaközösségével közösen ismét megszervezte az Ezermester vetélkedőt Ajkán.

A versenyre az Ajkai Tankerület iskoláiból várták olyan tanulók jelentkezését, akik jártasak a fa- és fémmegmunkáló szerszámok használatában és önállóan tudnak összetett szerkezeteket építeni leírások, tervrajzok alapján. A vetélkedő célja, hogy a 7.-8. osztályos tanulókat szakmaválasztásra, egy szakma megtanulására motiválja.

 

Összesen nyolc kétfős csapat jelentkezett az úrkúti, halimbai, nyirádi, városlődi és az ajkai általános iskolákból. A verseny előtt minden csapatnak előzetes feladatként egy napelemes helikoptert kellett megépíteniük otthon, melyhez a szükséges anyagokat és leírást a jelentkezési határidő után a verseny szervezői eljutatták az iskolák részére.

 

A verseny 2017. január 26-án került megrendezésre az Ajkai Borsos Miklós Általános Iskola technikatermében. A versenyzőknek 1,5 óra állt rendelkezésre, hogy egy ultrakönnyű napelemes repülőt építsenek. A munka elvégzéséhez pontos méréseket, precíz léc-darabolásokat, szakszerű szerelő műveleteket kellett a versenyzőknek elvégezniük.

 

A csapatok munkáját Vesztróczy László nyugalmazott technikatanár, számtalan nívós technikaverseny szervezője értékelte a pontosság, szakszerűség és a működőképesség szempontjából.

 

A versenyen szoros eredmény született, minden csapat kitűnően és láthatóan nagy lelkesedéssel dolgozott, a helyezések között pár pont döntött.

 

Minden versenyző, egy a Veszprém megyei Kereskedelmi és Iparkamara által összeállított ajándékcsomagot, egy emléklapot és egy vibráló katica építőkészletet kapott.

 

Az első három helyezett csapat mindkét tagját külön-külön is jutalmazták.

I. helyezett csapat díja: 1-1 db lépegető robot

II. helyezett csapat díja: 1-1 db navi motoros poloska

III. helyezett csapat díja: 1-1 db propelleres jármű

 

 

Eredmények:

 

1. helyezett (57 pont): Albert Ákos és Fódi Barnabás       

Városlődi Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola

Felkészítő tanár: Juhász Hajnalka

 

2. helyezett (55 pont): Molnár Gergő és Grabler Gergő       

Ajkai Borsos Miklós Általános Iskola

Felkészítő tanár: Varga Judit

 

3. helyezett (54 pont): Varga Benjámin és Farkas Dávid        

Ajkai Borsos Miklós Általános Iskola

Felkészítő tanárok: Eszlingerné Jutasi Ildikó és Kundermann Róbert

Kapcsolódó anyagok: