Üdvözöljük a

Indul a gyakorlati oktatói képzés | Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Országos rendezvénynaptár

<< 2020 Január >>
KeSzeCsüSzoVa
  12345
6789101112
13141516171819
2021222324
25
26
2728293031  

Indul a gyakorlati oktatói képzés

2019. január 9.

Felhívjuk minden gyakorlati képzéssel jelenleg vagy a jövőben foglalkozó gazdálkodó és egyéb szervezet, valamint gyakorlati oktató figyelmét, hogy 2019. szeptember 1-jétől csak kamarai gyakorlati oktatói tanúsítvánnyal rendelkező szakemberek foglalkozhatnak tanulóval az iskolai rendszerű szakképzésben, kivéve, ha a szakképzési törvény 31. § (3) bekezdésében leírt mentességében részesül.

A kamarai gyakorlati oktatói képzés és vizsga azokat a gyakorlati oktatóként alkalmazott szakembereket/szakoktatókat érinti, akik iskolán kívüli (külső) gyakorlati képzőhelyen foglalkoznak tanulóval az iskolai rendszerű szakképzésben.

 

Ez a képzés fejlődési lehetőséget biztosít a gyakorlati oktatóknak, szakoktatóknak a tanulókkal való egyes problémás szituációk kezelésében, ugyanakkor minőségi tudásra tehetnek szert, amely segítségével magasabb színvonalra emelhető a gyakorlati oktatás.

 

A képzéssel a kor követelményeinek megfelelő ismeretekre készülhetnek fel a gyakorlati oktatók, amely ismereteket a mindennapi munka során hasznosítani tudnak.

 

A képzési idő összesen 50 óra, amely két szakaszból tevődik össze: 25 óra elmélet és 25 óra (3 napos) tréning. Az elméleti képzési szakasz pedagógiai, szociálpszichológiai, kommunikációs és a gyakorlati képzéssel kapcsolatos dokumentációs ismeretekre terjed ki. Az első három témakörben olyan ismeretekkel találkozhatnak a jelenlegi és jövőbeni gyakorlati oktatók, amelyek a fiatal generáció oktatása során felmerülő nevelési, kommunikáció nehézségekben jelentenek segítséget, a gyakorlati képzéssel kapcsolatos dokumentációs ismeretek pedig segítenek a precíz adminisztrációban. A tréning szakasz során a gyakorlati oktatók olyan képességekre tehetnek szert, amelyek segítenek saját és mások érzelmeit megérteni, kezelni, valamint pozitívan befolyásolni. Életszerű szituációkkal találkozhatnak, amelyek segítenek a gyakorlati oktatói munka során felmerülő kihívások kezelésében. A tréning végén az előadó egyedi tanácsokkal tudja ellátni a résztvevőket.

 

A képzés keretein belül elsajátított ismeretekről vizsgán kell számot adniuk a gyakorlati oktatóknak. Az elméleti képzést egy online vizsga zárja, amely sikerességének függvénye, hogy a képzésben részt vevő továbbléphet-e a képzés tréning szakaszára. A tréninget egy szituációs helyzetben teljesítendő gyakorlati vizsga zárja, amelynek sikeressége esetén tanúsítványt vehetnek kézhez a vizsgázók. A tanúsítvány a birtokosát feljogosítja a törvényben (a szakképzésről szóló 2011. évi CLXXXVII. törvény vonatkozó rendelkezései: 2. § 20a. és 20b. pontok, 31. §, valamint a 92/E. § (3) bekezdése.) meghatározott egyéb feltételek teljesítése mellett a gyakorlati oktatói tevékenység folyatására.

 

A kamarai gyakorlati oktatói képzés és vizsga részben támogatott, a jelentkezőnek egy 20%-os önrészt (bruttó 22.860 Ft) kell befizetnie a képzést szervező területi kamaránál.

 

A képzésre és vizsgára egy időben kell jelentkezni a területi kamaráknál a jelentkezési lap kitöltésével és beküldésével. Az önrész összegének befizetése és a képzési szerződés megkötése a képzés első napjáig esedékes. Az induló képzésekről, a képzések intenzitásáról a területi kamara tud tájékoztatást adni. Várható kezdet február vége, március eleje.

 

Jelentkezési lap mellé hiteles másolatban csatolandó:

  • szakirányú szakmai képesítést igazoló bizonyítvány
  • vállalkozás esetén vállalkozói igazolvány vagy 30 napnál nem régebbi cégkivonat
  • szakirányú szakmai gyakorlatot dokumentáló 30 napnál nem régebbi igazolás munkáltatótól vagy az Ügyfélkapu rendszeréből vagy NAV/OEP hivatalos igazolás

Visszaküldési, beérkezési határidő: 2019. január 28.

 

E-mail: patrovits.zsuzsanna@veszpremikamara.hu
Postacím: 8200 Veszprém, Radnóti tér 1. Borítékra kérjük ráírni: „KGYO” képzés, Szakképzés

 

További információk a képzéssel és a vizsgával kapcsolatosan:
Pátrovitsné Zölei Zsuzsanna , Pergerné Szalczinger Szilvia
Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, 8200 Veszprém, Radnóti tér 1.
Telefon: 06 88  814-109, 06 88 814-106

 

Csatolt állományok: