Üdvözöljük a

Johnson Controls látogatása | Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Országos rendezvénynaptár

<< 2019 Október >>
KeSzeCsüSzoVa
 123456
78910111213
141516181920
21222324252627
28293031   

Johnson Controls látogatása

Szerző: Tungli Zsuzsanna | 2015. április 15.

Március végén pápai általános iskolásoknak nyílt lehetőségük, hogy ellátogassanak a Johnson Controls Kft. mezőlaki gyárába. A rendezvényre a Munkácsy Mihály Általános Iskola, a Szent István Katolikus Általános Iskola, a Tarczy Lajos Általános Iskola és a Weöres Sándor Általános Iskola diákjai jelentkeztek.

Az üzemlátogatást a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezte, ezzel is segítve a pálya- és iskolaválasztás előtt álló általános iskolai tanulókat a munkaerő-piaci igényeknek megfelelő helyes szakmaválasztás meghozatalában.

 

Mezőlakon a diákok először egy prezentációt tekinthettek meg, mely bemutatta a nagymúltú cég történetét és tevékenységét, majd szó esett a járműipar magyarországi vezető szerepéről és fontosságáról, továbbá a Johnson Controls által gyártott minőségi termékekről.

 

Az előadás után a tanulók megnézhették a gyakorlatban is a vállalat termelőtevékenységét. Németh Zsoltné hr-asszisztens vezetésével a jövő munkavállalói az üzemcsarnokokat bejárva láthatták a nagyüzemi gépgyártásban használt gyártósorokat, a termékek elkészülésének különböző fázisait és a szakemberek által végzett munkafolyamatokat.

 

A Johnson Controls Kft. látogatása azért is volt fontos, mert a tanulók a tartalmas látogatás során láthatták, hogy a duális képzésbe bekapcsolódott cégnél milyen körülmények között tölthetik tanulóéveik gyakorlati idejét.