Üdvözöljük a

JOST Hungária Bt. üzemlátogatás | Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Országos rendezvénynaptár

<< 2019 Október >>
KeSzeCsüSzoVa
 123456
78910111213
141516181920
21222324252627
28293031   

JOST Hungária Bt. üzemlátogatás

2013. augusztus 15.

A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara segítséget nyújt a szakma- és iskolaválasztás előtt álló általános és középfokú oktatási intézmények tanulóinak a munkaerő-piaci igényeknek megfelelő helyes szakmaválasztás meghozatalában.

A kamara pályaorientációs tevékenysége részeként üzemlátogatásokat is szervez, Veszprém megye iparában jelentős helyet elfoglaló, szakiskolai tanulók gyakorlati képzésében résztvevő nagyvállalatoknál.

 

Az idei tanév utolsó üzemlátogatásán, veszprémi általános iskolák hetedik osztályos tanulói a JOST Hungaria Bt. veszprémi központjába látogattak el, ahol Kardos Péter cégvezető fogadta és vezette körbe a tanulókat, a jövő munkavállalóit.

 

 

Az üzemlátogatás során a diákok tájékoztatást kaptak a szakmatanulás fontosságáról, a JOST Hungaria Bt. tevékenységéről, majd az üzemcsarnokot körbejárva megnézhették a gyakorlatban is a cég termelőtevékenységét.

 

A látogatás során három kiemelt szakma: gépi forgácsoló, hegesztő, gépgyártástechnológiai technikus gyakorló szakembereit, tevékenységüket, általuk használt eszközöket alaposabban is megismerhettek a tanulók. Ezeknek a szakmáknak a megismerése azért is fontos, mert a Megyei Fejlesztési és Képzési Bizottság által meghatározott hiány-szakképesítések közé tartoznak, ami azt jelenti, hogy továbbtanulásnál érdemes ezeket a szakmákat választani, hiszen az iskola elvégzése után a jól teljesítő tanulók biztosan fognak munkát találni a régióban.

Kapcsolódó anyagok: