Üdvözöljük a

Kamarai részvétel pályaválasztási kiállításokon | Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Országos rendezvénynaptár

<< 2019 Október >>
KeSzeCsüSzoVa
 123456
78910111213
141516181920
21222324252627
28293031   

Kamarai részvétel pályaválasztási kiállításokon

2013. november 13.

A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara nagy hangsúlyt helyez a pályaorientációs és pályaválasztási tevékenység támogatására, így idén is részt vett a Veszprém Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja által szervezett pályaválasztási kiállításokon Veszprémben és Pápán.

A rendezvények segítséget nyújtottak a pálya-, szakma- és iskolaválasztás előtt álló alapfokú oktatási intézmények tanulóinak és szüleiknek a munkaerő-piaci igényeknek megfelelő, helyes pályadöntés meghozatalában.

 

A veszprémi és a pápai rendezvényeken szakmai fórumok is zajlottak, ahol Dr. Markovszky György a VKIK elnöke kerekasztal beszélgetést vezetett a hiány-szakképesítések képzési mutatóiról, a kamara szakképzési rendszerben elfoglalt helyéről és annak fontosságáról, hogy a tanulók minél több gyakorlati oktatásban részesüljenek.

 

A veszprémi rendezvényen a kamara által felkért gyakorlati képzést biztosító cégek külön standokon színvonalas bemutatókkal segítették a fiatalok szakmaválasztását. Az Árkossy Bútor Kft. a bútorasztalos, a TLC Kft. a hegesztő, a Csolnoky Ferenc Kórház az általános ápoló, a Balaton Pékség Kft. a pék, és a Bányai Cukrászda Kft. a cukrász szakmákat mutatták be.

 

A rendezvények ideje alatt a kamara standjánál tanácsadó munkatársak tájékoztatták az érdeklődő tanulókat, tanárokat és szülőket a szakmatanulás fontosságáról, a szakképző iskolák által indítandó képzésekről, a hiányszakmákról, a tanulószerződéssel járó díjazásról és a kamara által minősített gyakorlati képzőhelyekről.

Kapcsolódó anyagok: