Üdvözöljük a

Kiváló eredmények az SZKTV döntőn | Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Országos rendezvénynaptár

<< 2020 Január >>
KeSzeCsüSzoVa
  12345
6789101112
13141516171819
20
212223242526
2728293031  

Kiváló eredmények az SZKTV döntőn

2019. március 19.

Ünnepélyes díjátadóval zárult a 12. Szakma Sztár Fesztivál. Az esemény a Szakma Kiváló Tanulója Verseny (SZKTV), az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny (OSZTV), valamint a VI. SkillsHungary Nemzeti döntőjének színhelye volt. 52 szakmában, 11 szakmacsoportban összesen 232-en versengtek - köztük több külhoni magyar - a szakma legjobbikának járó címért március 12-14. között a Hungexpo területén.

Idén is nagy sikerrel szerepeltek a Veszprém megyei fiatalok a versenyeken. Veszprém megyéből 29 szakmában 257 tanuló vett részt az elődöntőkön, amiket előválogatók követtek. Megyénkből 10 tanuló jutott tovább a második fordulóba, ahol már gyakorlatorientált feladatokban is számot kellett adniuk tudásukról. A továbbjutó 5 döntős közül ketten végeztek a dobogón, valamint három negyedik helyezéssel is büszkélkedhetünk.

 

Eredmények a Szakma Kiváló Tanulója Versenyen

 

1. helyezettek:

Somogyi Dóra, Eladó - Pápai SZC Reguly Antal Szakképző Iskolája és Kollégiuma
Rubus Noémi, Fodrász - Veszprémi SZC Táncsics Mihály Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma

 

4. helyezettek:

Kulcsár Ákos, Festő, mázoló, tapétázó - Veszprémi SZC Táncsics Mihály Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma
Schmidt Krisztián, Hegesztő - Pápai SZC Faller Jenő Szakképző Iskolája és Kollégiuma
Tóth Márk, Központifűtés- és gázhálózat rendszerszerelő - Széchenyi István Baptista Középiskola

 

WorldSkills Kazan
2019 augusztus 22-27. között Kazanban, Oroszországban rendezik meg a Szakmák Olimpiájának is nevezett világversenyt.


A WorldSkills Kazan 2019 versenyre továbbjutott Veszprém megyei tanulók:    
Simon Krisztián bútorasztalos  
Fekete Martin épületasztalos
Berta Gergő szárazépítő
Balogh Ákos webfejlesztő

 

Pallkovics László, innovációs és technológiai miniszter a díjátadó ünnepségen arra biztatta a fiatalokat, hogy munkájuk során kövessék a technológiai változásokat. Szólt az ötéves technikumi szakképzés bevezetéséről és kiemelte, a szakoktatók anyagi megbecsülésének fontosságát, hogy jövedelmük megközelítse az ágazatra jellemző szintet.


Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke köszöntőjében elmondta, a szakmák versenyének megrendezésével a pályaorientáció, a szakmunka szépségeinek megmutatása volt a cél. A Szakma Sztár Fesztiválon induló versenyzők jelentős része mentesül a szakmai vizsga alól - emelte ki.


Az ünnepségen köszöntötték az idei szakmák világversenyén, a WorldSkills rendezvényen Kazanban résztvevő 23 szakmában induló 25 magyar versenyzőt, illetve a 2020-ban Grazban megrendezendő EuroSkills versenyre eddig tovább jutott magyar résztvevőket. A külhoni magyar résztvevők a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága 2015 a külhoni magyar szakképzés éve folytatásának és a 2019 a külhoni magyar gyerekek éve program keretében tiszteletbeli érmet kaptak


Bejelentették, hogy a Szakma Sztár Fesztivált jövőre a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara közösen rendezi.


Az eseményre több mint 20 ezren látogattak ki, a résztvevők közel kétharmada vidékről, területi kamarák szervezésében érkezett a fesztiválra. A verseny sikeréhez közel 1000 közreműködő, többek között szakértők, versenyfelelősök, illetve mintegy 500 szervezet járult hozzá.

 

 

További Szakma Sztár eredményeket itt talál:
https://mkik.hu/download/38/szakma-sztar-fesztival-eredmenyek-20190318

 

Ünnepélyes díjkiosztó hangulatába való betekintés az alábbi linken keresztül:
https://mkik.hu/hirek/unnepelyes-dijkiosztoval-zarult-a-12-szakma-sztar-fesztival

 

A projekt az Innovációs és Technológiai Minisztérium finanszírozásában valósul meg a Nemzeti Foglalkoztatási Alap képzési alaprész terhére, a projekt, illetve a támogatási szerződés száma: NFA-KA-ITM-4/2018/TK/22