Üdvözöljük a

Látogatás a herendi Porcelániumba | Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Országos rendezvénynaptár

<< 2019 Október >>
KeSzeCsüSzoVa
 123456
78910111213
141516181920
21222324252627
28293031   

Látogatás a herendi Porcelániumba

Szerző: Tungli Zsuzsanna| | 2014. február 28.

A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara pályaorientációs tevékenysége részeként általános iskolai felső tagozatos tanulók részére üzemlátogatásokat szervez Veszprém megye iparában jelentős helyet elfoglaló cégeknél és nagyvállalatoknál. A látogatások célja, hogy a különböző szakmákat, szakmai tevékenységeket, a tanulók valós körülmények között is láthassák, így még tisztább képet kaphatnak az egyes szakmák tartalmáról.

Az ajkai iskolák tanulóinak az utóbbi időben két alkalommal is lehetőségük nyílt, hogy részt vegyenek a Herendi Porcelánmanufaktúrába szervezett látogatáson.

A Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. Európa egyik legpatinásabb porcelánmanufaktúrája, a magyar örökség része, az egész világon ismert porcelántermékeket előállító nagyvállalat. A herendi márkanév csaknem két évszázada a kézzel festett, minőségi porcelán jelképe, igényes kidolgozásukkal és művészi megfogalmazásukkal a legmagasabb elvárásoknak is megfelelnek. A hagyományok ápolása mellett a legújabb művészeti irányzatok befogadására is nagy hangsúlyt helyeznek.

 

 

A látogatások során a diákok először a Fischer Mór Porcelánipari Szakiskolában megismerkedhettek azzal a hellyel, ahol a manufaktúra jövőbeli munkavállalóit képzik, gipszmodell-készítő, kerámia- és porcelántárgy készítő és porcelánfestő szakon. Szomi Krisztina igazgatónő ismertette a porcelánkészítés történetét és az iskola egyediségét mutatta be.

 

 

Ezután szakmai vezető segítségével a Porcelánium Manufaktúra látogatói útvonalát és üzemcsarnokát körbejárva a diákok bepillantást nyerhettek egy tradíciókkal teli nagyvállalat életébe, megnézhették a gyakorlatban is a cég termelőtevékenységét. A látogatás során a porcelánkészítés folyamatát, a porcelánkészítés gyakorló szakembereit, tevékenységüket, általuk használt eszközöket alaposabban is megismerhettek a tanulók. Továbbá lehetőségük nyílt, hogy a manufaktúra oktatórészlegében kipróbálják a porcelánfestés a gyakorlatban is.

Kapcsolódó anyagok: