Üdvözöljük a

Látogatás a Jost Hungaria Bt.-nél | Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Országos rendezvénynaptár

<< 2019 Október >>
KeSzeCsüSzoVa
 123456
78910111213
141516181920
21222324252627
28293031   

Látogatás a Jost Hungaria Bt.-nél

Szerző: Tungli Zsuzsanna | 2015. február 20.

A kamara segítséget nyújt a pálya- és iskolaválasztás előtt álló általános és középfokú oktatási intézmények tanulóinak a munkaerő-piaci igényeknek megfelelő helyes szakmaválasztás meghozatalában.

Februárban két alkalommal veszprémi és herendi általános iskolák hetedik és nyolcadik osztályos tanulói a Jost Hungaria Bt. veszprémi központjába látogattak el.

Az üzemlátogatás során a diákok, Fejérdi Ildikó HR-managertől tájékoztatást kaptak a Bt. történetéről, az általuk gyártott termékekről, arról, hogy mely iskolákkal van kapcsolata a vállalatnak, illetve mely munkakörökben milyen elvárásoknak kell megfelelni a cég alkalmazottjaként.

 

Ezután az érdeklődő tanulók Kardos Péter cégvezető segítségével, az üzemcsarnokokat körbejárva megnézhették a gyakorlatban is a vállalat termelőtevékenységét. A jövő munkavállalói közelről láthatták a nagyüzemi gépgyártásban használt modern gépeket, a vas és acélszerkezetek gyártásának lépcsőfokait, illetve a gépipar szakembereit, tevékenységüket, általuk használt eszközöket.

 

A látogatás során kiemelt szakmák - gépi forgácsoló, hegesztő, gépgyártástechnológiai technikus, gépészmérnök - megismerése azért is fontos, mert a Veszprém megyei  hiány-szakképesítések közé tartoznak, tehát továbbtanulásnál érdemes ezeket a szakmákat választani, hiszen az iskola elvégzése után a jól teljesítő tanulók biztosan fognak munkát találni a régióban.