Üdvözöljük a

Mesterlevél átadó ünnepség | Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Országos rendezvénynaptár

<< 2020 Január >>
KeSzeCsüSzoVa
  12345
6789101112
13141516171819
2021
22
23242526
2728293031  

Mesterlevél átadó ünnepség

2018. november 12.

A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által 2018. október 31-én szervzezett ünnepség keretében 37 mesterjelölt vehette át mesterlevelét.

A mestervizsga rendszerének Magyarországon évszázados hagyománya van. Korunk folyamatosan változó környezete megkívánja, hogy a szakemberek mind magasabb szinten sajátítsák el és alkalmazzák tudásukat. Kiemelt célja a szakmai elméleti és gyakorlati ismeretek magas fokú elsajátítása mellett, hogy a különböző jogi, gazdasági és oktatás pedagógiai témakörökben is jártasságot szerezzenek az abban részt vevők.

 

Ennek érdekében a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara fontos feladatának tekinti, hogy minél több szakembernek biztosítsa a magasabb szintű szakmai tudás megszerzésének lehetőségét.

A szakmai elméleti és gyakorlati tanfolyamok 2018 februárjában kezdődtek meg 5 szakmában, melyeken a hallgatók új technológiai módszereket és eljárásokat is megismerhettek. Ezután a mesterjelöltek pedagógia és vállalkozás ismeretek képzésben vettek részt.  A támogatásban részesült 32 fő mellé még 5 fő csatlakozott önköltséges alapon. 

 

 

(2018-ban végzett mestereink cukrász, bútorasztalos, festő, díszítő, mázoló és tapétázó, gépi forgácsoló, kozmetikus, központifűtés- és gázhálózat rendszerszerelő, pincér és szakács szakmákban)

 

Az ünnepséget Dr. Markovszky György, a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke nyitotta meg. A megnyitó beszéd után Pap Tamás a szakács és pincér mestervizsga bizottság elnöke, valamint Institorisz István szakács mesterjelölt köszöntötte a megjelenteket. A mesterlevelek átadása előtt a mesterjelöltek fogadalomtételére került sor. A kiválóan teljesített Fodor Péter központifűtés- és gázhálózat rendszerszerelő mester egy emlékplakettel lett jutalmazva.

 

A rendezvényen sor került még a mestervizsga bizottsági elnökeink megbízó leveleinek átadására is.

Az ünnepség után a résztvevők álló fogadással ünnepelték megyénk új mestereit.

 

A program megvalósítását az NFA-KA-NGM-3/2017/TK/22 sz. támogatási szerződés alapján a Nemzetgazdasági Minisztérium biztosítja.