Üdvözöljük a

Minden idők legeredményesebb megyei szereplése, Euroskills 2018. | Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Országos rendezvénynaptár

<< 2020 Január >>
KeSzeCsüSzoVa
  12345
6789101112
13141516171819
2021
22
23242526
2728293031  

Minden idők legeredményesebb megyei szereplése, Euroskills 2018.

2018. október 25.

Nagy volt az öröm a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara háza táján a Euroskills verseny eredményhirdetése után.  Azt tudták, ilyen népes megyei részvétel még soha nem volt a szakmák Európa-bajnokságán, de mint kiderült, ilyen eredményes sem! Fiataljaink egy-egy arany és ezüstérmet is hazahoztak.

Nem véletlen, hogy a versenyt követően villám összejövetelt hozott tető alá Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. Dr. Somogyi Istvánné kamarai főtitkár arról beszélt, hogy a megye minden idők legtöbb versenyzőjét küldte a Euroskills versenyre, és minden idők legeredményesebb szereplését tudhatjuk magunk mögött. Mindez megerősítette abbéli hitét, hogy folytatni kell a pályaorientációs tevékenységet, s minél több tehetséges fiatalt kell bevonni a szakképzésbe, mert ez a jövő záloga.

A kötetlen hangulatú beszélgetésen jelen volt Simon Krisztián, aki aranyéremmel jött haza Budapestről. Elkísérte őt két egykori tanára a Táncsics Szakiskolából, Kajtár Jenő és Sanda András. Piltman Gábor bemutató szakmában (ács) versenyzett, ő édesapjával, Piltman Miklóssal érkezett, aki szintén szakmabeli és az első perctől kezdve egyengeti fia szakmai karrierjét. Varga Máté - Papp Viktória Dóra szépségápoló felkészítője – szintén elfogadta a meghívást.

A fiatal szakemberek kihangsúlyozták, jó érzés volt magyarnak lenni a versenyen. A kitűnő szervezés, az összetartó csapat, a jó hangulatú verseny örök emlék marad számukra. Nagy szó, hogy önfeledten tudtak örülni egymás sikereinek!

Piltman Miklós arról beszélt, hogy korábban az ács szakma a verseny része volt, idén az alacsonyabb részvételi szám miatt bemutatószakmává változott. De így is ugyanolyan körülmények között és feltételek mellett dolgoztak, mint a többiek. A digitalizáció ide is betört, a terveket már nem kézzel rajzolták, hanem számítógépes programmal.

Piltman Gábor szerint élvezetes volt a verseny. Az orosz dominancia azonban minden téren érezhető. A kiválasztottak korlátok nélkül minden feltételt megkapnak ahhoz, hogy minél sikeresebben szerepeljenek. Neki ez volt a második világversenye, ezért többet már nem vehet részt Euroskills és Wordskills versenyen. Viszont a megmérettetést nem akarja abbahagyni, így más lehetőségek után néz. Emellett képezi magát, Gábor jelenleg Győrben tanul.

A szépségápolóknak egy 90-es évekbeli retro sminket kellett összehozniuk a számukra kisorsolt modelleken. Ehhez meghatározott feltételeket szabtak. A szigorú értékelésnél objektív és szubjektív szempontok egyaránt jelen voltak. Köztudott, a szépségiparban rengeteg múlik a modelleken. Érdekes volt megtapasztalni, hogy a versenyzők semmilyen kapcsolatba nem kerülhettek a modelljükkel (mintha nem is élő hölgyeken dolgoztak volna). Papp Viktória Dóra végül a hatodik helyet érte el.

Sanda András felidézte Krisztián diákéveit. Jelezte, már akkor látták benne a tehetséget, amit most is megcsillantott. Rendes, igyekvő, tisztelettudó gyerek volt. Úgy fogalmazott, hogy Krisztián ringbe szállt, és a szerszámaival, a tudásával megvédte a kétkezi szakma becsületét. Ő maga is a helyszínen szurkolt neki. Budapesten arról is meggyőződött, hogy a jó szakmaválasztás sínre teszi az ember életét.