Üdvözöljük a

SZAKMÁRA FEL! 2014 - Végeredmények | Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Országos rendezvénynaptár

<< 2019 Október >>
KeSzeCsüSzoVa
 123456
78910111213
141516181920
21222324252627
28293031   

SZAKMÁRA FEL! 2014 - Végeredmények

2014. március 26.

A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (VKIK) „Szakmára fel!” címmel többfordulós szakmaismereti vetélkedőt hirdetett Veszprém megye általános iskoláinak felső tagozatos tanulói részére.

A tanulókból alakult négyfős csapatoknak választaniuk kell egy régi mesterséget vagy egy jelenkori szakmát, és azt egy összetett projektmunkán keresztül, különböző módokon kell bemutatniuk. A vetélkedőre 41 csapat regisztrált, majd 30 csapat küldött pályamunkát az első és második fordulóra egyaránt. A megye összes tankerületéből jelentkeztek, kis létszámú és nagyobb iskolákból egyaránt.

 

Az első fordulóban interjút és fényképeket kell készíteni, a második fordulóban cégért tervezni és szlogent írni. A harmadik forduló, egy szakmaismereti vetélkedőre, az első két fordulóba legjobban teljesítő 10 csapat jutott be.

 

A harmadik forduló, a kamara székházában 2014. március 25-én volt, ahol a vetélkedő megoldása után alakult ki a végleges sorrend.

 

 

Az első három helyezett csapat tagjai értékes tárgyjutalmakat vehettek át: az első helyezett csapat minden tagja egy-egy tabletet, a második helyezett csapat tagjai egy-egy digitális fényképezőgépet, a harmadik csapat tagjai egy-egy mp3 lejátszót. A többi induló csapat könyvvásárlási utalványt és emléklapot kapott.

 

Első helyezést ért el a Varrógéptündérek csapata (Kácz Diána, Gróf Laura, Bellér Noémi, Heidinger Violetta), akik a Lesence Völgye Általános Iskolából érkeztek, és a varrónő szakmát mutatták be. Második lett a Pápai Szent István Római Katolikus Általános Iskola Sweet Girls csapata (Cseh Laura, Borbély Renáta, Mogyorósi Alexandra, Krózser Vivien), ők a szobafestő-mázoló szakmát mutatták be. Harmadik helyezést ért el a Városlődi Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola Karthauziak csapata (Kancsal Márk, Lakner Zoltán, Láposi Roland, Magyar Kristóf), ők az üvegcsiszoló mesterséget mutatták be.

 

Gratulálunk a nyerteseknek!