Üdvözöljük a

Szakmára Fel! vetélkedő végeredménye | Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Országos rendezvénynaptár

<< 2019 Október >>
KeSzeCsüSzoVa
 123456
78910111213
141516181920
21222324252627
28293031   

Szakmára Fel! vetélkedő végeredménye

Szerző: Tungli Zsuzsanna | 2015. március 25.

A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Szakmára Fel! címmel 2015-ben is többfordulós szakmaismereti vetélkedőt hirdetett Veszprém megye általános iskoláinak felső tagozatos tanulói részére.

A tanulókból alakult négyfős csapatoknak választaniuk kellett egy régi mesterséget vagy egy jelenkori szakmát és azt egy összetett projektmunkán keresztül, különböző módokon kellett bemutatniuk. A vetélkedőre harminc csapat küldött pályamunkát az első és második fordulóra egyaránt. A megye összes tankerületéből jelentkeztek, kis létszámú falusi és nagyobb városi iskolákból egyaránt.

 

Az első fordulóban a választott szakma egy képviselőjével interjút kellett készíteni, majd azt esszé formában megfogalmazni és fényképekkel illusztrálni, a második fordulóban cégért kellett tervezni és szlogent írni.

 

A harmadik fordulóra, ahol egy szakmaismereti tesztet kellett kitölteni, az első két fordulóban legjobban teljesítő tíz csapat jutott be. A végső megmérettetés a kamara székházában 2015. március 24-én volt, ahol a teszt megoldása után alakult ki a végleges sorrend.

 

Az első három helyezett csapat tagjai értékes tárgyjutalmakat - az első helyezett csapat minden tagja egy-egy tabletet, a második helyezett csapat tagjai egy-egy digitális fényképezőt, a harmadik csapat tagjai egy-egy mp3 lejátszót - vehettek át. A többi induló csapat könyvvásárlási utalványt és emléklapot kapott.

 

Első helyezést ért el a Karthausiak csapata (Bolla Natália, Fuchs Máté, Kancsal Márk, Magyar Kristóf), akik a Városlődi Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolából érkeztek (felkészítő tanár: Németh Melinda) és az asztalos szakmát mutatták be.

 

Második lett a Balatonfüredi Radnóti Miklós Általános Iskola (felkészítő tanár: Dr. Hullerné Takács Ilona) Butella csapata (Birkás Balázs, Birkás Borbála, Csontos Anna, Rummel Petra), ők a kerámikus szakmát mutatták be.

 

Harmadik helyezést ért el a Herendi Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola (felkészítő tanár: Horváth Henrietta) Porcelánbabák (Borbás Enikő, Dienes Luca, Gócza Sára, Pátkai Zsófia) csapata, ők a porcelánkészítő korongos mesterséget mutatták be.

 

Gratulálunk a nyerteseknek!

Kapcsolódó anyagok: