Üdvözöljük a

Szakmavilág pályaorientációs rendezvények | Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Országos rendezvénynaptár

<< 2019 Október >>
KeSzeCsüSzoVa
 123456
78910111213
141516181920
21222324252627
28293031   

Szakmavilág pályaorientációs rendezvények

2013. november 13.

A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Szakmavilág címmel pályaorientációs rendezvényeket szervezett Tapolcán a Tamási Áron Művelődési Központban és Veszprémben a Simonyi Zsigmond Általános Iskolában, a környékbeli tankerületek általános iskoláiba járó 6-7-8. osztályos tanulóknak.

Ahhoz, hogy a tanulók pályaválasztásukkal kapcsolatban, helyes és megalapozott döntést tudjanak hozni, rendelkezniük kell az egyes szakmák megfelelő ismeretével. Az idén első alkalommal megrendezett pályaorientációs napokra ellátogatóknak, a szakmatanulással kapcsolatos alapvető ismeretek megszerzésében nyújtottak segítséget a szervezők.

 

A külön standokon kiállító szakemberek látványos, gyakorlatias tevékenységek keretében mutatták be, tették „kézzel foghatóvá” az egyes szakmákat. Így a tanulók közvetlenül, gyakorló szakemberek bemutatóján keresztül ismerhették meg a különböző mesterségeket és tájékozódhattak a szakképzési lehetőségekről.

 

Ezzel párhuzamosan a rendezvény ideje alatt a kamara tanácsadói tájékoztatást nyújtottak a szakiskolai továbbtanulási lehetőségekről, tanulószerződésről, tanulóknak járó juttatásokról, hiányszakmákról.

 

A rendezvényeken a szerszámkészítő szakmát a GNSZ Tervező Kft; a porcelánkészítő és porcelánfestő szakmát a Herendi Fischer Mór Porcelánipari Szakiskola; a szociális gondozó és ápoló szakmát Szanyi Zsuzsanna, szociálpolitikus; a vízkészülék-, gázhálózat és központi-fűtés szerelő szakmát Csizmadia László egyéni vállalkozó; a gépi forgácsoló és az ipari gépész szakmát a Robix Hungary Kft; az ács és tetőfedő szakmákat Piltman Miklós egyéni vállalkozó; a pincér, szakács és cukrász szakmákat az Amazing Kft; a hegesztő szakmát a Balatonfüredi Széchényi Ferenc Szakiskola; a villanyszerelő szakmát a Detherm Kft. munkatársai mutatták be és azok a tanulók, akik részletesebb tájékoztatást igényeltek, kérdéseket is feltehettek a szakembereknek.

Kapcsolódó anyagok: