Üdvözöljük a

Tanév végi üzemlátogatások | Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Országos rendezvénynaptár

<< 2019 Október >>
KeSzeCsüSzoVa
 123456
78910111213
141516181920
21222324252627
28293031   

Tanév végi üzemlátogatások

Szerző: Tungli Zsuzsanna| | 2015. június 19.

A kamara pályaorientációs tevékenysége részeként általános iskolai felső tagozatos tanulók részére üzemlátogatásokat szervez Veszprém megye iparában jelentős helyet elfoglaló cégeknél és nagyvállalatoknál. A látogatások célja, hogy a különböző szakmákat, szakmai tevékenységeket, a tanulók valós körülmények között is láthassák, így még tisztább képet kaphatnak az egyes szakmák tartalmáról. A tanév vége felé több helyszínre is ellátogattak 6. és 7. osztályos veszprémi tanulók.

Az Auto Quality Kft-nél Szkok István műhelyvezető fogadta és vezette körbe a tanulókat. A látogatás során három kiemelt terület, az autószerelő, a karosszérialakatos és a járműfényező szakma szakembereit, tevékenységüket, általuk használt eszközöket ismerhettek meg a tanulók, és tájékoztatást kaptak arról, hogy továbbtanulásnál érdemes ezeket a szakmákat választani, hiszen az iskola elvégzése után a jól teljesítő tanulók biztosan fognak munkát találni a régióban.

 

A Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. látogatása során a diákok először a Fischer Mór Porcelánipari Szakiskolában megismerkedhettek azzal a hellyel, ahol a manufaktúra jövőbeli munkavállalóit képezik, gipszmodell-készítő, kerámia- és porcelántárgy készítő és porcelánfestő szakon. Szomi Krisztina igazgatónő bemutatta a szakmunkásvizsga során készült vizsga-remekeket és alkotásokat, továbbá az iskola egyediségét hangsúlyozta.

 

Ezután a diákok a Porcelánművészeti Múzeumban megismerkedhettek a Manufaktúra fejlődéstörténetével és megtekinthették a különböző mintákkal készült kollekciókat, majd a Minimanufaktúrában bepillantást nyerhettek egy tradíciókkal teli nagyvállalat életébe, a porcelánkészítés rejtelmeibe, és megnézhették a gyakorlatban is egy-egy termék elkészültének különböző fázisait és folyamatát.