Tanműhely- és üzemlátogatás Devecserben

Szerző: Tungli Zsuzsanna | 2014. október 16.

A kamara szervezésében noszlopi és devecseri felső tagozatos általános iskolás diákok a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Devecseri Szakiskolájának tanműhelyeit és a hegesztő tanulók gyakorlati képzőhelyét látogatták meg.

A szakiskolában Kovács Éva igazgatónő ismertette az iskola történetét és egyediségét, ezután az érdeklődök közül a fiúk a hegesztő, a lány tanulók a szociális gondozó és ápoló szakmát ismerhették meg alaposabban, oly módon, hogy betekintettek a felsőbb évfolyamos tanulók gyakorlatába.

 

Ezután Tóth Tamás gyakorlati szakoktató segítségével a DGA Gépgyártó Kft. devecseri telephelyén a diákok bepillantást nyerhettek a nagyvállalat életébe, megnézhették a gyakorlatban is a cég termelőtevékenységét, továbbá a hegesztő tanulóknak kialakított tanműhelyben szakmai bemutatót láthattak.

 

A látogatás során kiemelt szakmák: szociális gondozó és ápoló, hegesztő megismerése azért is fontos, mert a Megyei Fejlesztési és Képzési Bizottság által meghatározott hiány-szakképesítések közé tartoznak, tehát továbbtanulásnál érdemes ezeket a szakmákat választani, hiszen az iskola elvégzése után a jól teljesítő tanulók biztosan fognak munkát találni a régióban.