Üdvözöljük a

Több száz látogató a Szakmavilág Napokon | Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Országos rendezvénynaptár

<< 2019 Október >>
KeSzeCsüSzoVa
 123456
78910111213
141516181920
21222324252627
28293031   

Több száz látogató a Szakmavilág Napokon

Szerző: Tungli Zsuzsanna | 2014. december 3.

A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Szakmavilág Szakmabemutató Napokat szervezett a Veszprém Arénában a Pályaválasztási Kiállítás ideje alatt és Zircen a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolában. A rendezvények népszerűségét jelzi, hogy több száz érdeklődő jelent meg a helyszíneken. 

Ahhoz, hogy a tanulók pályaválasztásukkal kapcsolatban, helyes és megalapozott döntést tudjanak hozni, rendelkezniük kell az egyes szakmák megfelelő ismeretével. A pályaorientációs céllal rendezett szakmabemutató napokra ellátogatóknak a szakmatanulással kapcsolatos alapvető ismeretek megszerzésében nyújtottak segítséget a szervezők.

 

A külön standokon kiállító szakemberek látványos, gyakorlatias tevékenységek keretében mutatták be, tették „kézzel foghatóvá” az egyes szakmákat. Így a tanulók közvetlenül, gyakorló szakemberek bemutatóján keresztül ismerhették meg a különböző mesterségeket és tájékozódhattak a szakképzési lehetőségekről.

A rendezvényeken az ács, kőműves, gépi forgácsoló és festő szakmákat az ajkai Csöszi Szerelőipari Szakképzési és Szolgáltató Kft; az általános ápoló szakmát a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház, a cukrász szakmát a veszprémi Domino Cukrászda, a hegesztő szakmát a veszprémi Merc Kft; a központifűtés- és gázhálózat rendszerszerelő szakmát Tapolcáról Csizmadia László egyéni vállalkozó, a pék szakmát a balatonfüredi Füred Pékség, a porcelánkészítő – porcelánfestő szakmát a herendi Fischer Mór Porcelánipari Szakiskola, a villanyszerelő  szakmát a zirci Detherm Kft. munkatársai mutatták be.

 

Minden résztvevő, egy szakmaismereti totó helyes kitöltése után ajándéktárgyban részesült.