Üdvözöljük a

Üzemlátogatás a Termelés-Logistic-Centrum Kft-nél | Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Országos rendezvénynaptár

<< 2019 Október >>
KeSzeCsüSzoVa
 123456
78910111213
141516181920
21222324252627
28293031   

Üzemlátogatás a Termelés-Logistic-Centrum Kft-nél

2013. december 9.

A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara segítséget nyújt a szakma- és iskolaválasztás előtt álló általános iskolai tanulóknak a munkaerő-piaci igényeknek megfelelő helyes szakmaválasztás meghozatalában. Az idei tanév harmadik üzemlátogatásán veszprémi és balatonfüredi általános iskolák hetedik és nyolcadik osztályos tanulói a balatonfüredi Termelés-Logistic-Centrum Kft. központjába látogattak el.

A TLC Kft. területén Murai István gyakorlati oktatásvezető fogadta és vezette körbe az érdeklődőket, akik először megnézhették az üzem tanműhelyét, ahol szakiskolai hegesztő tanulók munkájába nyerhetnek betekintést, közben tájékoztatást kapnak a szakmatanulás fontosságáról és a szakiskolai ösztöndíjrendszerről.

 

 

Ezután a diákok, a jövő munkavállalói a TLC Kft. legújabb, legmodernebb üzemcsarnokát körbejárva megnézhették a gyakorlatban is a cég termelőtevékenységét, közelről láthatták nagyméretű ipari szerkezetek gyártásának a lépcsőfokait.

 

A látogatás során három kiemelt szakma: hegesztő, szerkezetlakatos, gépi forgácsoló szakembereit, tevékenységüket, általuk használt eszközöket alaposabban is megismerhettek a tanulók. Ezeknek a szakmáknak a megismerése azért is fontos, mert a Megyei Fejlesztési és Képzési Bizottság által meghatározott Veszprém megyei hiány-szakképesítések közé tartoznak, ami azt jelenti, hogy továbbtanulásnál érdemes ezeket a szakmákat választani, hiszen az iskola elvégzése után a jól teljesítő tanulók biztosan fognak munkát találni a régióban.

Kapcsolódó anyagok: