Üdvözöljük a

VIII. Szakma Sztár Fesztivál Hungexpo, 2015. április 27 -29. | Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Országos rendezvénynaptár

<< 2019 Október >>
KeSzeCsüSzoVa
 123456
78910111213
141516181920
21222324252627
28293031   

VIII. Szakma Sztár Fesztivál Hungexpo, 2015. április 27 -29.

2015. május 4.

A Nemzetgazdasági Minisztérium és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) 2015-ben nyolcadik alkalommal rendezte meg a Szakma Sztár Fesztivált a Hungexpo területén április 27-29 között. Ennek keretében a nappali tagozaton végzős tanulók számára harminckilenc szakmában tartották meg a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt (SZKTV) és az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyt (OSZTV), melyek országos döntője a Hungexpo G és F pavilonjában került megrendezésre. Az eseményt Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke nyitotta meg, aki kifejtette, a szakmunkás fiatalok fontosak Magyarországnak, s ha a fiataloknak nincs jövőjük, akkor az országnak sincs.

A szakmai versenyek és a fesztivál szlogenje: „A jó szakma felér egy diplomával!”

 

A megmérettetések nem titkolt célja a gyakorlatigényes, fizikai - beleértve a ráépülő, magasabban kvalifikált - szakmák társadalmi presztízsének és vonzerejének növelése.

A szakmai verseny központi elődöntőből, válogatóból és döntőből állt. A résztvevőket az elődöntőn és a válogatón szerzett pontok alapján versenyrészenként, szakképesítésenként külön-külön rangsorolták, a legjobbakat pedig meghívták a verseny válogatójába, illetve az ezt követő országos döntőbe.

 

Az idei szakmai versenyre a www.szakmasztar.hu honlapon keresztül mintegy 5.500 tanuló jelentkezett. Az MKIK az év elején - a területi kamarák közreműködésével - valamennyi megyeszékhelyen biztosította az írásbeli elődöntők lebonyolítását, amelyeken mintegy 4.600 versenyző indult.

 

Idén 192 diák jutott be az országos döntőbe, 95 oktatási intézményből. A versenyen a jó eredményt elérők felmentést kaphatnak a tanév végén esedékes szakmai záróvizsga, illetve annak egyes moduljai alól.

 

Veszprém megyéből 8 fő biztosította helyét a válogatókban, közülük 2 tanuló jutott be a döntőbe.

A Veszprémi Táncsics Mihály Szakiskola és Szakközépiskola tanulója Széll Tamás (víz-, csatorna- és közmű-rendszerszerelő) a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel.

A Baptista Szeretetszolgálat EJSZ Széchenyi István Szakképző Iskolából Szalai Szilárd (szerkezetlakatos) pedig az előkelő negyedik helyezést érte el.

 

Ezúton is gratulálunk a tanulóknak a szép teljesítményhez!

 

A fesztiválra idén közel 15 ezer látogató volt kíváncsi. A vidéki iskolákból - a területi kamarák szervezésében 200 autóbusszal, több mint 9 ezer tanuló érkezett, elsősorban pályaválasztás előtt álló általános iskolai tanulók. Az ide látogató diákok az egyes szakmák standjain maguk is kipróbálhatták tehetségüket. A verseny idején népszerű előadók és az iskolák diákjai különféle műsorokkal gondoskodtak a szórakozásról.