Üdvözöljük a

X. Szakma Kiváló Tanulója (SZKTV), Országos Szakmai Tanulmányi Verseny (OSZTV) | Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Országos rendezvénynaptár

<< 2020 Január >>
KeSzeCsüSzoVa
  12345
6789101112
13141516171819
2021222324
25
26
2728293031  

X. Szakma Kiváló Tanulója (SZKTV), Országos Szakmai Tanulmányi Verseny (OSZTV)

2017. február 16.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2017-ben tízedik alkalommal rendezi meg a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt (SZKTV), valamint az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyt (OSZTV). Az országos szakmai versenyeket 41 szakképesítésben hirdették meg, a nappali tagozaton végzős szakiskolai és szakközépiskolai tanulók számára.

Országosan közel 5300 fő, míg Veszprém megyéből 25 szakmában 205 tanuló vesz részt a megmérettetésen. 

A versenyek célkitűzése a gyakorlatigényes, „fizikai” szakmák – beleértve a ráépülő, magasabban kvalifikált szakmákat is – társadalmi presztízsének és vonzerejének növelése, azok népszerűsítése „A jó szakma felér egy diplomával” szlogen jegyében.

Az első forduló elődöntői (ami írásbeli feladatok megoldását jelentette) a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében 2017. január 3. és január 18. között zajlottak. Innen 13 fő Veszprém megyei diák jutott tovább a második forduló előválogatóiba, ahol már gyakorlatorientált feladatok keretében is számot kell adniuk a résztvevőken.  

 

Továbbjutottak:

 

Veszprémi SZC Táncsics Mihály Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumának Kiss Péter, Elektronikai technikus, Hornisch Mátyás Dávid, Faipari technikus, Györei Pál, Kőműves és hidegburkoló, Török Ádám Máté, Villanyszerelő tanulói.

Veszprémi SZC "SÉF" Vendéglátóipari és Turisztikai Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájából Imre Marcell, Szakács tanuló.

Ajkai Gimnázium, Szakgimnázium, Szakközépiskola, Általános Iskola, Sportiskola és Kollégium Bánki Donát Intézményegységének Kovács Patrik, Mechatronikai technikus tanulója.

Ajkai Gimnázium, Szakgimnázium, Szakközépiskola, Általános Iskola, Sportiskola és Kollégium Bercsényi Miklós Intézményegységének Kovács Martin, Hegesztő tanulója.

Széchenyi István Baptista Középiskolának Barcza András, Víz-, csatorna- és közmű- rendszerszerelő, Barcza Sándor, Épület- és szerkezetlakatos, Szente Kristóf, Víz-, csatorna- és közmű- rendszerszerelő, Tátosi András, Víz-, csatorna- és közmű- rendszerszerelő, Zsámbéki Zoltán, Víz-, csatorna- és közmű- rendszerszerelő tanulója.

Veszprémi SZC Öveges József Szakképző Iskolája és Kollégiumának Gaier Martin, Központifűtés- és gázhálózat rendszerszerelő tanulója.

 

Az országos döntők legjobbjainak látványos versenyét, a szórakoztató műsorokkal is színesített, Szakma Sztár Fesztiválon minden érdeklődő ingyenes részvétel mellett tekintheti meg 2017. április 24-26. között Budapesten, a Hungexpo Vásárközpont területén.

 

Ezúton is gratulálunk versenyzőinknek a továbbjutáshoz és kívánunk további sok sikert!

 

A versennyel kapcsolatos további hasznos információk a www.szakmasztar.hu oldalon találhatóak.