Üdvözöljük a

Együttműködés az agrárkamarával | Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Országos rendezvénynaptár

<< 2020 Február >>
KeSzeCsüSzoVa
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24
2526272829 

Együttműködés az agrárkamarával

2019. március 8.

A március 7-én megtartott hagyományos Gazdasági Fórum rendezvény keretében együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Veszprém Megyei Szervezete és a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.

Az agrárkamara és az iparkamara között létrejött megállapodás fő céljai:

  • Veszprém megye gazdasági fejlődésének segítése és a térségben működő vállalkozások támogatása, ezen keresztül az életminőség javítása;
  • a Veszprém megyei vidék- és gazdaságfejlesztést együttesen értintő ügyekben közös érdekérvényesítő tevékenység folytatása;
  • a megyében működő vállalkozások részére nyújtott agrár- és iparkamarai szolgáltatások folyamatos minőségi fejlesztése.

 

Sövényházi Balázs (NAK), dr. Markovszky György (VKIK)

 

 

Sövényházi Balázs, a NAK Veszprém Megyei Szervezetének elnöke kiemelte, hogy a közös munka a két szervezet között már korábban elkezdődött, hiszen a kamarák szorosan együtt dolgoznak különféle tájékoztató rendezvények szervezésében (pl. az Agrár Széchenyi Kártya népszerűsítése céljából), valamint a szakképzés területén is közreműködnek (pl. pályaválasztási kiállításokon), továbbá számos helyi gépipari, vegyipari és élelmiszeripari vállalkozás is közös pontot jelent a kamarák életében.

 

Dr. Markovszky György, a VKIK elnöke elmondta, hogy a példaértékű együttműködés fontos üzenete, hogy a gazdaság fejlesztéséért tevékenykedő szervezeteknek nem az egymás hatásköreit elválasztó vonalakat kell meghatározni, hanem azokat a közös területeket kell kijelölni, amelyekben hatékonyan és közösen együtt tudnak dolgozni a vállalkozások érdekében.

 

Az együttműködés keretében a kamarák minden évben díjazni kívánják a megye kiemelkedő agrártevékenységet folytató, meghatározó gazdasági és foglalkoztatói szerepet betöltő vállalkozását is, valamint közös kézműipari és agrárvásárt is terveznek.