Üdvözöljük a

Mesterképzés | Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Országos rendezvénynaptár

<< 2020 Január >>
KeSzeCsüSzoVa
  12345
6789101112
13141516171819
20
212223242526
2728293031  

Mesterképzés

Mesterképzés és mestervizsga

 

 

Pályázat célja

 

A 2011. CLXXXVII. Szakképzési törvény. 31. §-a a gyakorlati képzésben dolgozó szakoktatók esetében azon szakképesítések tekintetében, amelyekben a szakképesítésért felelős miniszter kiadta a mestervizsga követelményeit,mestervizsga meglétét teszi kötelezővé a gyakorlati képzést folytató szervezetek gyakorlati oktatóinál.

A bevezethetőség érdekében a mestervizsga követelmény esetében a Szakképzési törvény 2015. augusztus 31-ig átmeneti időszakot engedélyez, mely időszak alatt biztosítani kell a gyakorlati képzést folytató szervezetek oktatóinak felkészítését. A Szakképzési Támogatási szerződés keretén belül, a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében összesen 150 fő mestervizsgáztatására és képzésére van lehetőség.  

 

Támogathatók köre

 

Együttműködési megállapodás és/vagy tanulószerződés keretében az iskolai rendszerű szakképzésben gyakorlati képzés szervezőjeként illetve folytatójaként résztvevő gazdálkodó szervezetek gyakorlati oktatói, akik vállalják, hogy a mesterképzés képzési és a mestervizsga költségeit a képzőnek és a vizsgahelynek történő befizetéssel megfelelő önrésszel egészítik ki.

 

A jelentkezés feltételei:

  • Tanulószerződés keretében foglalkoztat tanuló(ka)t
  • vagy, olyan gazdálkodó szervezet oktatója, amely eddig is több tanulóval, magas óraszámban, évek óta foglakozik iskolai rendszerű gyakorlati képzéssel
  • vagy, az a gazdálkodó, aki vállalja, hogy 3 éven belül részt vesz a duális rendszerű képzésben, mint gyakorlati képzőhely és erről írásban is nyilatkozik

Támogatható képzések

 

Azon szakképesítések, amelyekben a szakképesítésért felelős miniszter kiadta a mestervizsga követelményeit.

 

Pénzügyi feltételek

 

80%-os támogatás adható a képzési költséghez és vizsgadíjhoz. A teljes költség  300 000.-Ft, melyből 240 000.-Ft a támogatás, a résztvevő által fizetett önerő 60 000.-Ft.

 

Mesterképzésre és mestervizsgára jelentkezés

 

Mestervizsgára az bocsátható, aki:

a) az adott szakmában, a szaktárca által rendeletben kibocsátott mestervizsga szakmai követelményben feltételként meghatározott szakmai képesítéssel rendelkezik és azt közokirattal vagy annak hiteles másolatával, nem Magyarországon szerzett szakképesítés esetén az illetékes szaktárca által honosított bizonyítvánnyal igazolja,

b) az adott szakma mestervizsga követelményrendszerében előírt feltételekkel rendelkezik, és azt munkáltatói igazolással vagy vállalkozó/vállalkozás esetén vállalkozói igazolvánnyal, a nyilvántartásba vételt tanúsító igazolással, 30 napnál nem régebbi cégkivonattal igazolja.

 

A mestervizsgán résztvevőnek a MESTERVIZSGA JELENTKEZÉSI LAP eredeti, aláírt példányát a területileg illetékes kamarához kell benyújtania. 

Minden esetben csatolni kell a mestervizsga követelményrendszerében előírt feltételeket igazolandó dokumentumokat:

 

Hiteles másolatban:

  • Szakmai képesítést igazoló bizonyítvány(ok)

(Hiteles másolatnak fogadható el a kamarai ügyintéző által, az eredetiről készített és aláírásával, kamarai pecséttel ellátott fénymásolat is.)

 

Másolatban:

  • Vállalkozói igazolvány vagy cégkivonat

Eredeti dokumentum:

  • A szakirányú szakmai gyakorlatot dokumentáló igazolások a munkaadótól.
  • Egyéb, a mestervizsga követelményben előírt feltételek igazolásáról szóló dokumentumok

Képzések megvalósítása

 

A képzések óraszáma: 180 óra, melyből 140 óra elmélet és 40 óra gyakorlat.

A képzések tananyaga: 20 óra pedagógiai ismeretek; 40 óra vállalkozási ismeretek; 80 óra szakmai elméleti és 40 óra szakmai gyakorlati ismeretek

A képzés tervezett intenzitása: heti 2 alkalommal napi 5 tanórában

A képzés helyszíne: Veszprém

 

A képzésekkel kapcsolatos részletekről, egyéb információkról kérdezze kollégánkat, aki szívesen áll rendelkezésükre!

 

Patakiné Ullrich Magdolna szakképzési tanácsadó

+36-88-814-114