Üdvözöljük a

Széchenyi Kártya Program | Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Országos rendezvénynaptár

<< 2020 Január >>
KeSzeCsüSzoVa
  12345
6789101112
13141516171819
20
212223242526
2728293031  

Széchenyi Kártya Program

 

* * *

 

A 2002 óta működő, jelenleg maximum 100 milliós 1+1 éves Széchenyi Kártya folyószámlahitel mellett 2010-ben megjelent az ugyanekkora összegű, de akár hároméves futamidejű forgóeszközhitel, valamint 100 milliós plafonnal, legfeljebb tíz éves futamidővel a beruházási hitel. A Széchenyi Kártya Programtermékpalettáját 2012-től az ugyancsak legfeljebb 100 millió forint összegű és 10 éves futamidejű Széchenyi önerőhitel, valamint támogatást megelőlegező hitel egészíti ki, emellett a program már agrárvállalkozások részére is elérhető akár 100 millió forintos hitelkerettel.

 

 

Széchenyi Kártya Folyószámla hitel >>

A folyószámlahitel továbbra is a legkedvezőbb lehetőség az átmeneti pénzügyi gondjainak megoldására. A klasszikus Széchenyi Kártya a már működő mikro-, kis- és középvállalkozások (KKV-k) részére kialakított,kedvezményes kamatozású, állami kamat- és garanciadíj-támogatásban részesített hitelkonstrukció. Az 1+1 éves futamidejű folyószámlahitel összege max. 100 millió Ft.

 

Széchenyi Forgóeszköz hitel >>

A forgóeszközhitel nem pusztán az átmeneti likviditási problémák áthidalására szolgál, hanem hosszabb futamideje miatt sokkal inkább a cégek hitelportfoliójának racionalizálására, piacaik megtartására és bővítésére, például az áruvásárlások, készletbeszerzések finanszírozására jelent optimális hitelformát. A maximum 100 millió forintos hitelösszegre az állam a következő 3 évre 2% kamattámogatást biztosít. E mellett a garanciadíj is támogatást élvez.

 

Széchenyi Beruházási hitel >>

A beruházási hitel összegében és futamidejében is a középtávú tervek megvalósításához ad segítséget. Célja a beruházási kedv ösztönzése és a KKV szektor versenyképességének növelése, új vagy használt ingatlanok vásárlásán, gépek beszerzésén, üzleti tulajdon megszerzésén, infrastruktúra bővítésén vagy immateriális javak vásárlásán keresztül. A hitelösszeg maximum 100 millió forint, legfeljebb 10 éves futamidőre, amihez a Kormány 2%-os kamattámogatást és garancia-díjtámogatást ad.

 

Széchenyi Önerő Kiegészítő hitel >>

Az önerő kiegészítő hitel lehetőséget nyújt ahhoz, hogy azon vállalkozások, melyek kizárólag önerő hiányában nem tudtak részt venni EU-s pályázatokon, azok is részesülhessenek e támogatási formákban. Az önerőhitel bevezetése nem azt jelenti azt, hogy a Vállalkozásoknak egyetlen fillér nélkül lehetne nekivágni az EU-s pályázatoknak, hanem, hogy az önerőhöz is segítséget kapnak. A hitel összege 500 ezer és 100 millió Ft között terjedhet.

 

Széchenyi Támogatást Megelőlegező Hitel >>

A támogatást megelőlegező hitel segítségével a vállalkozása a várt támogatás összegének előfinanszírozását kérheti. Hiszen amennyiben az Ön vállalkozása utólagos finanszírozású támogatást nyert el, úgy a vállalkozásnak szinte a teljes beruházást önerőből kell megvalósítania, és csak a befejezést követően jut hozzá a támogatáshoz. A hitel összege 500 ezertől 100 millió Ft-ig terjedhet.

 

Agrár Széchenyi Kártya >>

A mezőgazdasági szektorban dolgozó, valamint erdő-, vad- és halgazdálkodással kapcsolatos tevékenységet végző gazdasági társaságok, szövetkezetek, egyéni vállalkozók, egyéni cégek valamint családi gazdálkodók, őstermelők, erdőbirtokossági társulatok részére kialakított, kedvezményes feltételrendszerű, állami kamat- és kezességi díjkedvezményben részesített hitelkonstrukció.

 

* * *

 

 A Széchenyi Kártya Program kedvezményes kamatozású hiteltermékei

a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

VESZPRÉMI, AJKAI, PÁPAI, TAPOLCAI

irodáiban igényelhetők.

 

 

További információ, időpontkérés: